Z przyjemnością informujemy, że Pani Dorota Szymańska, tegoroczna Absolwentka kierunku Dietetyka I stopnia, wydaje książkę pt. "Kuchnia malucha. Profesjonalny poradnik żywienia małych dzieci", która od 14 października b.r. dostępna będzie w księgarniach m. in. w EMPIKU (wyd. Dragon). Książka zasili także zasoby Biblioteki SWSM.
Od wydawcy:
Poradnik napisany przez profesjonalnego dietetyka dziecięcego. Opisuje żywienie dziecka w pierwszych 3 latach życia zgodnie z aktualnymi zaleceniami WHO (Światowej Organizacjo Zdrowia). Zawiera szereg fachowych informacji: zasady prawidłowego komponowania posiłków, warunki rozszerzania diety o nowe pokarmy, karmienie malucha w czasie choroby, interakcje leków ze składnikami pożywienia, problemy z alergią pokarmową oraz wiele innych praktycznych wskazówek. Podane konkretne przepisy kulinarne, a także przykładowe jadłospisy ułatwiają prowadzenie prawidłowej diety dziecka.
Foto źródło: www.empik.com