Biuro Karier zaprasza na
na którym mgr Mariusz Wojciechowski – członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, posiadający tytuł Spanish Wine Specialist, a także Wine and Spirit Education Trust 3 Advanced wprowadzi uczestników szkolenia do świata win hiszpańskich.
02.06.2023 (piątek) godz. 16:00 - 21:00, sala 215
Czas trwania warsztatu: 5 godzin
Liczba uczestników: 20 osób
Prowadzący: mgr Mariusz Wojciechowski - członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, posiadający tytuł Spanish Wine Specialist, a także Wine and Spirit Education Trust 3 Advanced
Koszt szkolenia: 75,00 zł (promocyjna cena tylko dla studentów SWSM).
Kwotę tą należy wpłacić na swoje indywidualne konto, na które wpłacają Państwo czesne.
Opłatę za szkolenie należy uregulować do dn. 26.05.2023. W tytule przelewu proszę wpisać "Akademia win hiszpańskich".
Uczestnicy otrzymują CERTYFIKAT potwierdzający udział w szkoleniu.
Na Półwyspie Iberyjskim powstają jedne z najciekawszych i najbardziej przekrojowych win świata. Czy znasz klucz do ich zrozumienia? Najważniejsze regiony? Najważniejsze szczepy? Czy umiesz rozszyfrować etykiety? Czy może drapiesz się po głowie, gdy w restauracji przeglądasz kartę win? Jeżeli chcesz zrozumieć wina hiszpańskie i spróbować klasyków z najważniejszych regionów - ta degustacja jest idealna dla Ciebie!
Regiony, które poznasz:
|
Czego się nauczysz?
|
Zapisy są prowadzone do dnia 26.05.2023 lub do wyczerpania miejsc na podstawie zgłoszeń mailowych. Zgłoszenia proszę wysyłać na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. . W treści maila należy podać nazwę szkolenia "Akademia win hiszpańskich".
Liczy się kolejność zgłoszeń. Szkolenie odbędzie się pod warunkiem zebrania grupy 20-sto osobowej w danym terminie.
UWAGA!!! Zgłoszenie mailowe jest równoznaczne z deklaracją dokonania opłaty za udział w szkoleniu.
Biuro Karier SWSM zaprasza na
na którym mgr Mariusz Wojciechowski – członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, posiadający tytuł Spanish Wine Specialist, a także Wine and Spirit Education Trust 3 Advanced wprowadzi uczestników szkolenia do świata win.
19.05.2023 (piątek) godz. 16:00 - 21:00, sala 215
Czas trwania warsztatu: 5 godzin
Liczba uczestników: 20 osób
Prowadzący: mgr Mariusz Wojciechowski - Członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, posiadający tytuł Spanish Wine Specialist, a także Wine and Spirit Education Trust 3 Advanced.
Koszt szkolenia: 60,00 zł (promocyjna cena tylko dla studentów SWSM).
Kwotę tą należy wpłacić na swoje indywidualne konto, na które wpłacają Państwo czesne.
Opłatę za szkolenie należy uregulować do dn. 12.05.2023. W tytule przelewu proszę wpisać "Szkolenie z Enologii".
Uczestnicy otrzymują CERTYFIKAT potwierdzający udział w szkoleniu.
Podstawowe informacje związane z produkcją wina.
Nauka degustacji wg standardów międzynarodowych (Wine and Spirit Education Trust) – omówienie techniki degustacji (oko, nos, usta).
Najważniejsze szczepy winorośli (białe i czerwone).
Mity związane z winem.
Dobór szkła do rodzajów wina.
Przechowywanie wina.
Jak czytać etykiety? (Nowy Świat i Europa).
Podstawowe informacje na temat doboru wina do potraw.
Zapisy są prowadzone do dnia 12.05.2023 lub do wyczerpania miejsc na podstawie zgłoszeń mailowych. Zgłoszenia proszę wysyłać na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. . W treści maila należy podać nazwę szkolenia "Enologia".
Liczy się kolejność zgłoszeń. Szkolenie odbędzie się pod warunkiem zebrania grupy 20-sto osobowej w danym terminie.
UWAGA!!! Zgłoszenie mailowe jest równoznaczne z deklaracją dokonania opłaty za udział w szkoleniu.
SWSM we współpracy z firmą MARINEX International Sp. z o.o. zaprasza Studentów SWSM na wykład pt.
SWSM i MARINEX International Sp. z o.o.
23.05.2023 (wtorek) godz. 15.30 AULA SWSM
Udział BEZPŁATNY.
Uczestnicy otrzymują CERTYFIKATY.
Wykład wygłosi mgr Jagoda Dudek – mgr biotechnologii medycznej, dietetyk - przedstawicielka firmy MARINEX International Sp. z o.o., która od prawie 25 lat bada rolę wyższych tłuszczów budulcowych w organizmie człowieka. Jest producentem żywności specjalnego przeznaczenia medycznego BioMarine Medical Immuno & Neuro Lipids, BioCardine® Omega-3, BioMarine® 1140 oraz suplementu Nucleviital® Q10 Complex.
Depresja to jedna z chorób najczęściej pojawiających się w najbliższym środowisku. W pandemicznym i wojennym, przygnębiającym otoczeniu dotyka ona coraz większej ilości osób. WHO szacuje, że do 2030 roku stanie się ona największym problemem zdrowotnym. 60% Polaków deklaruje objawy depresji występujące przynajmniej raz w roku przez dwa tygodnie. Zaś choroby serca i układu krążenia to problem blisko 1,5 miliona Polaków. Incydenty sercowo-naczyniowe są główną przyczyną zgonów w Polsce, a liczba osób chorujących na serce stale rośnie.
Dieta, obok aktywności fizycznej odgrywa kluczową rolę w zapobieganiu tworzenia się blaszek miażdżycowych, utrzymywania lipidogramu na prawidłowym poziomie oraz obniżania poziomu markerów przewlekłego stanu zapalnego o niskim natężeniu. To właśnie przewlekły stan zapalny w organizmie, nieprawidłowy profil cytokin prozapalnych i podwyższony poziom hsCRP jest bezpośrednio związany z występowaniem epizodów sercowo-naczyniowych.
Nasz mózg może pracować w zgodzie ze swoją fizjologią, ale niezbędnie potrzebuje do tego prawidłowo skomponowanego żywienia bogatego w wyższe tłuszcze takie jak: DHA, DPA, HPA, EPA, ETA, ETE, kwas nerwonowy, skwalen, alkiloglicerole.
Nasza dieta jest niezwykle uboga w ryby, a odpowiednia podaż wyższych tłuszczów budulcowych jest kluczowa dla utrzymania równowagi w poziomie cytokin prozapalnych i przeciwzapalnych. Zapraszam na webinar, w trakcie którego przedstawię wyniki badań wskazujące w jaki sposób organizm wykorzystuje wyższe tłuszcze budulcowe do uruchomienia procesów immunomodulacji i dlaczego ma to pozytywny wpływ na serce i układ nerwowy.
Zapisy prowadzimy do dn. 16.05.2023 lub do wyczerpania miejsc
Zgłoszenia prosimy przesyłać na adres
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
w treści podająć imię, nazwisko, nr albumu, a w tytule Wykład Marinex - 23.05.2023.
Biuro Karier SWSM oraz firma SANPROBI Sp. z o.o. Sp.k. zapraszają na szkolenie – wykład pt.:
Udział w szkoleniu: BEZPŁATNY
Trener: dr Iwona Lizończyk
Uczestnicy otrzymują zaświadczenie o uczestnictwie w wykładzie. Firma zapewnia foldery reklamowe, ulotki, poradniki.
definicja mikrobioty i mikrobiomu,
rola w patofizjologii różnych schorzeń (np. cukrzycy, nadwagi, otyłości, zaburzeniach psychicznych),
definicja probiotyku,
najważniejsze badania kliniczne z wykorzystaniem szczepów probiotycznych.
26.04.2023 (środa), godz. 16:00-17:00, AULA SWSM
Zapisy prowadzimy do dn. 19.04.2023 lub do wyczerpania miejsc. Zgłoszenia prosimy przesyłać na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. w treści podając imię, nazwisko, nr albumu, grupę.
Informacje na temat firmy: http://www.sanprobi.pl/o-firmie
Biuro Karier i MARINEX International Sp. z o.o. zapraszają na wykład:
SWSM i MARINEX International Sp. z o.o.
16.03.2023 (czwartek) godz. 16.30 AULA SWSM
Udział BEZPŁATNY.
Uczestnicy otrzymują CERTYFIKATY.
Wykład wygłosi mgr Jagoda Dudek – mgr. biotechnologii medycznej, dietetyk - przedstawicielka firmy MARINEX International Sp. z o.o., która od prawie 25 lat bada rolę wyższych tłuszczów budulcowych w organizmie człowieka. Jest producentem żywności specjalnego przeznaczenia medycznego BioMarine Medical Immuno & Neuro Lipids, BioCardine® Omega-3, BioMarine® 1140 oraz suplementu Nucleviital® Q10 Complex.
Najważniejsze układy i narządy naszego organizmu są zbudowane z tłuszczów takich jak EPA, DHA, DPA, ETE, HPA, kwas nerwonowy, alkiloglicerole, skwalen i wiele innych tłuszczów. Dostarczając z dietą tłuszczów umożliwiamy organizmowi uruchamianie wszystkich niezbędnych procesów fizjologicznych przyczyniających się do homeostazy w organizmie. Brak tych procesów lub ich niedostateczne funkcjonowanie przyczynia się do powstawania chorób cywilizacyjnych takich jak:
choroby serca i układu krążenia
nowotwory, choroby autoimmunologicze
depresja, choroby neurodegeneracyjne,
choroby skóry
W trakcie wykładu zostaną omówione:
wpływ nieprawidłowej kompozycji tłuszczów w diecie na powstawanie chorób cywilizacyjnych,
zaburzenia homeostazy w pracy poszczególnych układów w organizmie towarzyszące wszystkim chorobom cywilizacyjnym,
czym jest przewlekły stan zapalny o niskim natężeniu i jak go diagnozować,
prawidłowa kompozycja diety w tłuszcze w zależności od stanu zdrowia pacjenta,
jak wyższe tłuszcze budulcowe są wykorzystywane przez organizm, aby przywrócić homeostazę i prawidłowe funkcjonowanie najważniejszych układów i narządów,
wyniki badań u pacjentów stosujących w diecie wyższe tłuszcze budulcowe jako element terapii chorób przewlekłych.
Zapisy prowadzimy do dn. 13.03.2023 lub do wyczerpania miejsc.
Zgłoszenia prosimy przesyłać na adres
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
w treści podająć imię, nazwisko, nr albumu.
Biuro Karier zaprasza na Szkolenie warsztatowe:
Dzień I: 23.11.2022 (środa) godz. 16:00 - 21:00 (6 godzin dydaktycznych)
Dzień II: 30.11.2022 (środa) godz. 16:00 - 19:15 (4 godziny dydaktyczne)
Czas trwania warsztatu: 2 spotkania – łącznie 10 godzin dydaktycznych
Liczba uczestników: 12 osób
Prowadzący: mgr Marcin Osowski
Koszt szkolenia: 120,00 zł (promocyjna cena tylko dla studentów SWSM)
Kwotę tą należy wpłacić na swoje indywidualne konto, na które wpłacają Państwo czesne. Opłatę za szkolenie należy uregulować do dn. 16.11.2022. W tytule przelewu proszę wpisać ”Szkolenie z Baristyki".
Uczestnicy otrzymują CERTYFIKAT potwierdzający udział w szkoleniu.
Dzień 1:
1. Wprowadzenie do tematu. (2h)
1.1. Krótka historia kawy.
1.2. Kawa jako surowiec.
1.3. Sposoby przygotowania kawy do spożycia:
1.4. Wpływ kawy na zdrowie.
2. Espresso i kawy na bazie espresso: (4h)
2.1. Omówienie rodzajów kaw na bazie espresso
2.2. Obsługa profesjonalnego ekspresu do kawy.
2.3. Obsługa młynka do kawy.
2.4. Spienianie mleka.
2.5. Omówienie zasad przygotowania espresso i innych kaw na jego bazie.
2.6. Przygotowanie espresso i napojów kawowych na bazie espresso.
Dzień 2:
3. Alternatywne metody parzenia kawy (4h)
3.1. Omówienie alternatywnych metod parzenia kawy.
3.2. Przygotowanie kawy za pomocą metody drip.
3.3. Przygotowanie kawy za pomocą chemexa.
3.4. Przygotowanie kawy za pomocą aeropressa.
3.5. Przygotowanie kawy za pomocą kawiarki.
3.6. Przygotowanie kawy za pomocą syfonu.
3.7. Przygotowanie kawy za pomocą frenchpressa.
Zapisy są prowadzone do dnia 16.11.2022 lub do wyczerpania miejsc na podstawie zgłoszeń mailowych. Zgłoszenia proszę wysyłać na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. . W treści maila należy podać nazwę szkolenia BARISTYKA.
Liczy się kolejność zgłoszeń. Szkolenie odbędzie się pod warunkiem zebrania grupy 12-sto osobowej w danym terminie.
UWAGA!!! Zgłoszenie mailowe jest równoznaczne z deklaracją dokonania opłaty za udział w szkoleniu.
Prowadzący:
mgr Konrad Zemlik – prezenter internetowy, właściciel firmy marketingowo – medialnej Zemlix Media. Pierwsze kroki w świecie show-biznesu rozpoczął od współpracy przy Konkursie Piosenki Eurowizji. Na co dzień zajmuje się opracowywaniem strategii marketingowej oraz wizerunkowej w środowisku on-line. Swoją współpracę opiera również na przeprowadzaniu szkoleń z zakresu e-marketingu oraz promowania w Internecie z wykorzystaniem social mediów.
30.06.2022 (czwartek)
Warsztat dla studentów kosmetologii - godz. 11:00 - 14:00 (Gr 1)
Warsztat dla studentów dietetyki - godz. 15:00-18:00 (Gr 2)
Koszt: 75,00 zł (promocyjna cena tylko dla studentów i absolwentów SWSM). Kwotę tą należy wpłacić do dn. 26.06.2022 na swoje indywidualne konto, na które wpłacają Państwo czesne.
Uczestnicy otrzymują CERTYFIKAT potwierdzający udział w szkoleniu.
Idealny profil firmowy na Instagramie - jak pierwsza linijka w biogramie wpływa na pozyskiwanie followersów?
Rodzaje zachowań w social media - różnica pomiędzy aktywnościami kierowanymi do naszych obserwujących, a nowymi potencjalnymi followersami.
Ustalenie potencjalnej grupy odbiorców zainteresowanej naszym profilem - dane demograficzne, zachowania, zainteresowania, cele i potrzeby
Charakterystyka obserwujących ze względu na sposób przetwarzania informacji - jakie posty kierować do wzrokowców, słuchowców i kinestetyków?
Jak wyróżnić się na tle konkurencji? - znalezienie unikatowej cechy
Jak stworzyć prawidłową reklamę w Internecie? - podstawowa obsługa Business Facebook Manager
Jak ustalić cel reklamy? - Wybór optymalizacji
Jak zarabiać w Internecie na naszych usługach - prosty sklep internetowy, który pozwoli generować dochód pasywny
Własna domena i strona - plusy z posiadania niezależnego hostingu
Przełożenie usług online na stacjonarne w zawodzie dietetyka/kosmetologa. – Jak zwabić klienta do gabinetu?
Zapisy są prowadzone do dnia 26.06.2022 lub do wyczerpania miejsc na podstawie zgłoszeń mailowych. Zgłoszenia proszę wysyłać na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. . W treści maila należy podać nazwę szkolenia oraz imię, nazwisko, nr albumu i kierunek studiów.
Liczy się kolejność zgłoszeń. Szkolenie odbędzie się pod warunkiem zebrania grupy 20-sto osobowej.
UWAGA!!! Zgłoszenie mailowe jest równoznaczne z deklaracją dokonania opłaty za udział w szkoleniu.
Biuro Karier zaprasza na Szkolenie warsztatowe:
Termin:
Dzień 1: 21.06.2022 (wtorek) godz. 16:00 - 21:00 (6 godzin dydaktycznych)
Dzień 2: 22.06.2022 (środa) godz. 16:00 - 19:15 (4 godziny dydaktyczne)
Czas trwania warsztatu: 2 spotkania - łącznie 10 godzin dydaktycznych
Liczba uczestników: 12 osób
Prowadzący: mgr Marcin Osowski
Koszt szkolenia: 120,00 zł (promocyjna cena tylko dla studentów SWSM)
Kwotę tą należy wpłacić na swoje indywidualne konto, na które wpłacają Państwo czesne. Opłatę za szkolenie należy uregulować do dn. 14.06.2022. W tytule przelewu proszę wpisać Szkolenie z Baristyki.
Uczestnicy otrzymują CERTYFIKAT potwierdzający udział w szkoleniu.
Dzień 1:
1. Wprowadzenie do tematu. (2h)
1.1. Krótka historia kawy.
1.2. Kawa jako surowiec.
1.3. Sposoby przygotowania kawy do spożycia:
1.4. Wpływ kawy na zdrowie.
2. Espresso i kawy na bazie espresso: (4h)
2.1. Omówienie rodzajów kaw na bazie espresso
2.2. Obsługa profesjonalnego ekspresu do kawy.
2.3. Obsługa młynka do kawy.
2.4. Spienianie mleka.
2.5. Omówienie zasad przygotowania espresso i innych kaw na jego bazie.
2.6. Przygotowanie espresso i napojów kawowych na bazie espresso.
Dzień 2:
3. Alternatywne metody parzenia kawy (4h)
3.1. Omówienie alternatywnych metod parzenia kawy.
3.2. Przygotowanie kawy za pomocą metody drip.
3.3. Przygotowanie kawy za pomocą chemexa.
3.4. Przygotowanie kawy za pomocą aeropressa.
3.5. Przygotowanie kawy za pomocą kawiarki.
3.6. Przygotowanie kawy za pomocą syfonu.
3.7. Przygotowanie kawy za pomocą frenchpressa.
Zapisy są prowadzone do dnia 14.06.2022 lub do wyczerpania miejsc na podstawie zgłoszeń mailowych. Zgłoszenia proszę wysyłać na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. . W treści maila należy podać nazwę szkolenia BARISTYKA.
Liczy się kolejność zgłoszeń. Szkolenie odbędzie się pod warunkiem zebrania grupy 12-sto osobowej w danym terminie.
UWAGA!!! Zgłoszenie mailowe jest równoznaczne z deklaracją dokonania opłaty za udział w szkoleniu.
Biuro Karier zaprasza na
na którym mgr Mariusz Wojciechowski – Członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, posiadający tytuł Spanish Wine Specialist, a także Wine and Spirit Education Trust 3 Advanced wprowadzi uczestników szkolenia do świata win.
Termin:
24.06.2022 (piątek) godz. 16:00 - 21:00, sala 215
Czas trwania warsztatu: 5 godzin
Liczba uczestników: 20 osób
Prowadzący: mgr Mariusz Wojciechowski - Członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, posiadający tytuł Spanish Wine Specialist, a także Wine and Spirit Education Trust 3 Advanced
Koszt szkolenia: 50,00 zł (promocyjna cena tylko dla studentów SWSM)
Kwotę tą należy wpłacić na swoje indywidualne konto, na które wpłacają Państwo czesne. Opłatę za szkolenie należy uregulować do dn. 17.06.2022. W tytule przelewu proszę wpisać Szkolenie z Enologii.
Uczestnicy otrzymują CERTYFIKAT potwierdzający udział w szkoleniu.
Podstawowe informacje związane z produkcją wina
Nauka degustacji wg standardów międzynarodowych (Wine and Spirit Education Trust) – omówienie techniki degustacji (oko, nos, usta)
Najważniejsze szczepy winorośli (białe i czerwone)
Mity związane z winem
Dobór szkła do rodzajów wina
Przechowywanie wina
Jak czytać etykiety? (Nowy Świat i Europa)
Podstawowe informacje na temat doboru wina do potraw
Zapisy są prowadzone do dnia 17.06.2022 lub do wyczerpania miejsc na podstawie zgłoszeń mailowych. Zgłoszenia proszę wysyłać na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. . W treści maila należy podać nazwę szkolenia ENOLOGIA.
Liczy się kolejność zgłoszeń. Szkolenie odbędzie się pod warunkiem zebrania grupy 20-sto osobowej w danym terminie.
UWAGA!!! Zgłoszenie mailowe jest równoznaczne z deklaracją dokonania opłaty za udział w szkoleniu.
Biuro Karier SWSM oraz firma SANPROBI Sp. z o.o. Sp.k. zapraszają na szkolenie – wykład pt.: „Mikrobiota jelitowa - narząd bakteryjny w zdrowiu i w chorobie”
17.03.2020 (wtorek), godz. 16:00-17:00, sala 18.16 (wieża A, 18 piętro) ODWOŁANE
Udział w szkoleniu: BEZPŁATNY
Trener: Iwona Lizończyk
Uczestnicy otrzymują zaświadczenie o uczestnictwie w wykładzie.
Firma zapewnia foldery reklamowe, ulotki, poradniki.
Zapisy prowadzi Pani Aneta Janiga w dziekanacie do dn. 10.03.2020 r. Liczba miejsc jest ograniczona.
PROGRAM WYKŁADU:
• definicja mikrobioty, mikrobiomu,
• rola w patofizjologii różnych schorzeń (np. cukrzycy, nadwagi, otyłości),
• definicja probiotyku,
• najważniejsze badania kliniczne z wykorzystaniem szczepów probiotycznych
Informacje na temat firmy: http://www.sanprobi.pl/o-firmie
Biuro Karier SWSM oraz firma Vbody – Nutritional, Health & Sport Equipment
(znana jako VITAKO Sp. z o. o) zapraszają na szkolenie:
URZĄDZENIA DO POMIARU I ANALIZY SKŁADU CIAŁA.
Udział w szkoleniu: BEZPŁATNY
Trener: Roksana Czarnas
Uczestnicy otrzymują certyfikat.
Minimalna liczba uczestników: 20 os.
Maksymalna liczba uczestników: 30 os.
03.03.2020 (wtorek), godz. 16:00-19:00, sala 214A (PK2)
NOWY TERMIN: 16.03.2020 (poniedziałek), godz. 14:00-17:00, sala 214A (PK2) ODWOŁANE
Zapisy prowadzi Pani Aneta Janiga w dziekanacie do dn. 12.03.2020 r.
Liczba miejsc jest ograniczona.
Część teoretyczna:
1. Wykorzystanie Urządzeń do Pomiaru i Analizy Składu Ciała Człowieka w Gabinecie Dietetycznym.
Prezentacja metody bioimpedancji elektrycznej oraz krótkie omówienie innych metod, w tym klinicznych, które mogą być wykorzystane do analizy składu ciała człowieka.
Podstawy teoretyczne analizy boimpedancji elektrycznej (BIA).
Przeciwwskazania do zastosowania BIA.
Czynniki warunkujące otrzymanie wiarygodnych i powtarzalnych wyników.
Metodyka wykonania pomiaru składu ciała.
Otrzymywane parametry.
Przegląd urządzeń do pomiaru składu ciała i parametrów antropometrycznych.
2. Podstawowe pomiary antropometryczne
Pomiar wysokości ciała
Pomiar masy ciała
Pomiar obwodu talii
Pomiar obwodu bioder
Pomiar obwodu ramienia
Pomiar grubości fałdów skórno-tłuszczowych
Pomiar wskaźnika masy ciała BMI
Stosunek obwodu talii do obwodu bioder (WHR)
Stosunek obwodu talii do wysokości ciała (WHtR)
Cześć praktyczna:
1. Praktyka wykonywania analizy składu ciała człowieka z użyciem różnych rodzajów analizatorów.
2. Przegląd najważniejszych przyrządów antropometrycznych oraz nauka ich zastosowania.
Informacje na temat firmy: https://vitako.pl/strona-n/o-firmie,5.html
Podczas szkolenia w Inspektoracie Weterynarii zostaną Państwu zaprezentowane pracownie:
pracownia mikrobiologii
pracownia chemiczna
Uczestnicy będą mieli możliwość obserwacji pracy w akredytowanym laboratorium. Zostaną zapoznani z:
procedurami systemu jakości i walidacją metod badawczych,
badaniami wykonywanymi technikami instrumentalnymi takimi jak: chromatografia cieczowa (HPLC), chromatografia gazowa (GC), absorpcyjna spektrometria atomowa (ASA).
OPIEKUNOWIE ZAJĘĆ:
dr Katarzyna Duda-Grychtoł
dr Jadwiga Nędza
TERMIN SZKOLENIA: 05.03 2020 r. (czwartek)
Grupa I: godz. 9:00 - 11:00
Grupa II: godz. 11:00 - 13:00
Grupa III: godz. 13:00 - 15:00
ADRES: Katowice ul. Brynowska 25a
ZAPISY:
Chętne osoby prosimy o nadsyłanie zgłoszeń do dnia 02.03.2020 r. na adres
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
. W treści wiadomości proszę podać: imię, nazwisko, nr albumu, grupę I, II lub III.
Aby umożliwić Państwu udział w zajęciach, Dział Planowania nie przewiduje w tym dniu zajęć dla studentów kierunku dietetyka. Liczba miejsc jest ograniczona (maksymalnie 14 osób w jednej grupie). Liczy się kolejność zgłoszeń.
Prowadzący: Prorektor ds. współpracy z otoczeniem społeczno-gospodarczym Pan mgr Marek Maryniak
Termin wykładu:
25.11.2018r. (niedziela) godz. 08:00-09:30, AULA WP (Aula kinowa)
28.11.2018r. (środa), godz. 16:30-18:00, AULA SWSM
Wstęp wolny - nie prowadzimy zapisów.
Już na wstępie wykładu będziemy musieli coś ważnego wyjaśnić. Przedstawione tam zasady etykiety i obowiązujące reguły, mogą być całkowicie sprzeczne z Twoją luzacką wizją świata. Nie możesz z tego powodu ani się martwić ani czuć niekomfortowo. To Ty tworzysz swój styl i masz prawo, jeśli nie obrażasz uczuć innych ludzi, stosować ten styl jeśli tylko chcesz. Gdy jednak przyjdzie pracować Ci w wielkiej korporacji, firmie, w dyplomacji, biznesie, administracji i administracji międzynarodowej, a ponad to będziesz chciał osiągnąć sukces, nie masz wyjścia, będziesz zobowiązany wdrożyć etykietę biznesu – czy Ci się to podoba, czy nie. Może zatem warto, tak na wszelki wypadek poznać podstawowe reguły i zasady savoir-vivre obowiązujące w biznesie i administracji, ale także w życiu … studenckim .
Jedna z podstawowych zasad savoir-vivre często ujmowana jest w postaci maksymy: „Nie lekceważcie drobnostek, ponieważ od drobnostek zależy doskonałość, a doskonałość nie jest drobnostką”.
Zapraszamy wszystkie studentki i studentów na wykład poprowadzony w atmosferze przekazu merytorycznego, z niemałą dozą humoru.
Szanowni Państwo,
uprzejmie informuję, że w związku ze wzrostem ryzyka zakażenia wirusem SARS-CoV-2 oraz kolejnymi przypadkami zachorowań na COVID-19 w Polsce, zgodnie z zaleceniami Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego, zawieszone zostają zajęcia dydaktyczne w uczelni w dniach od 12 do 25 marca 2020 r. (włącznie).
W związku z powyższym odwołane zostają także poniższe szkolenia:
16.03.2020 - VBody - URZĄDZENIA DO POMIARU I ANALIZY SKŁADU CIAŁA
17.03.2020 - SANPROBI - wykład pt.: „Mikrobiota jelitowa - narząd bakteryjny w zdrowiu i w chorobie”
23.03.2020 - LaLivia - Depilacja pastą cukrową
24.03.2020 - Creme Bar - Kremy Biomembranowe
25.03.2020 - STYLIZACJA RZĘS PRZEDŁUŻANIE I ZAGĘSZCZANIE RZĘS METODĄ 1:1
27.03.2020 - WARSZTATY Z MARTĄ FURDYNĄ
Nowe terminy szkoleń zostaną ustalone i opublikowane po przywróceniu zajęć w uczelni.
© Śląska Wyższa Szkoła Medyczna w Katowicach
40-085 Katowice (centrum), Mickiewicza 29
tel./fax 32 207 27 10
info@swsm.pl
Informujemy że ta strona stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Aby dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies, kliknij tutaj. | |
ZAMKNIJ |